ОПТИМІЗАЦІЯ НАДІЙНОСТІ СКЛАДНИХ ТЕХНІЧНИХ СИСТЕМ ПРИ ОБМЕЖЕНИХ РЕСУРСАХ НА ЇХ ОБСЛУГОВУВАННЯ - Косолап, Анатолий Иванович; Довгополая, Алена Александровна (Технічні науки та технології, 2017)
Розглянуто задачу оптимізації надійності складних технічних систем при обмежених ресурсах на їх обслуговування. Наведено нову оптимізаційну постановку задачі, яка є багатоекстремальною. Ми пропонуємо метод точної квадратичної регуляризації для розв’язання оптимізаційної задачі. Безліч численних прикладів показують більш високу ефективність методу точної квадратичної регуляризації.