МОДЕЛЮВАННЯ СИЛ РІЗАННЯ В РОБОЧИХ ПРОЦЕСАХ АБРАЗИВНОГО ШЛІФУВАННЯ - Єрошенко, Андрій Михайлович; Палій, Андрій Миколайович (Технічні науки та технології, 2017)
Запропоновано математичну модель, що дозволяє розрахувати силу різання на плямі контакту абразивного круга і заготовки з урахуванням форми абразивного зерна, його розмірів, вильоту зерен зі зв’язки, відносного положення зерен на поверхні круга та глибини занурення зерен у матеріал заготовки.