ОЦІНКА НЕСУЧОЇ ЗДАТНОСТІ ЗВАРНИХ З’ЄДНАНЬ АРМАТУРИ ЗАЛІЗОБЕТОНУ - Болотов, Геннадій Павлович; Болотов, Максим Геннадійович; Ганєєв, Тімур Рашитович; Корзаченко, Микола Миколайович (Технічні науки та технології, 2021)
У роботі наведено результати досліджень міцнісних характеристик зварних з’єднань арматури залізобетону, виконаних контактним стиковим зварюванням опором та оплавленням і механізованим дуговим зварюванням у середовищі захисних газів. Встановлено, що застосування м’яких режимів під час зварювання оплавленням із попереднім підігрівом забезпечує отримання рівноміцних з’єднань із межею витривалості на рівні 639…685 МПа, на відміну від швів, виконаних електродуговим зварюванням, межа міцності яких у наших дослідах не перевищувала 516…578 МПа, що обумовлено значною гетерогенністю структури металу зварного шва та ЗТВ.