Моделювання траєкторії мобільного робота на платформі Flowcode

Автор(и)

  • Maksym Grytsiv Technical University of Kosice, Slovenia
  • Marek Sukop Technical University of Kosice, Slovenia
  • Peter Ferenčнk Robert Bosh GmbH, Germany

DOI:

https://doi.org/10.25140/2411-5363-2020-3(21)-198-202

Ключові слова:

моделювання, мобільний робот, Flowcode

Анотація

Актуальність теми дослідження. Симуляція використовується для імітації реального руху робота, для перевірки програмного забезпечення та можливостей робота перед його збіркою. Це дає можливість змінювати і покращувати програмний код в процесі тестування, щоб в кінці реалізувати його на практиці. Симуляція – це безкоштовна платформа для тестування без додаткових фінансових витрат.
Постановка проблеми. Змоделювати рух робота за допомогою Flowcode, не створюючи справжнього робота.
Аналіз останніх досліджень і публікацій. Нині дослідження зосереджені на аналогічних проблемах, оскільки зараз існують обмеження, через які проектування і тестування проводяться віддалено, поза майстернями.
Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Поточне рішення з використанням програми Flowcode дозволяє реалізувати програмування, моделювання і симуляцію роботи в одній програмі.
Постановка завдання. Мета статті - дати уявлення про те, як виконати симуляцію руху робота для перевірки функціональності програмного коду без використання фізичного робота.
Виклад основного матеріалу. Для реалізації симуляції робота необхідний комп’ютер із базовою конфігурацією і встановленою ліцензійною версією програмного забезпечення Flowcode.
Висновки відповідно до статті. В опублікованій статті представлена ідея програмування і моделювання руху
мобільного робота з використанням програмного забезпечення Flowcode, що допоможе скоротити фінансові витрати і час для створення справжнього робота. Перевірено працездатність програмного коду та можливість віддаленої роботи без фізичного об'єкта.

Біографії авторів

Maksym Grytsiv, Technical University of Kosice

Ing

Marek Sukop, Technical University of Kosice

Doctor of Technical Sciences, Associate Professor

Peter Ferenčнk, Robert Bosh GmbH

Ing

Посилання

Flowcode. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2020-09-14]. Dostupnй z: https://en.wikipedia.org/wiki/Flowcode.

Flowcode: Main. Matrixtsl [online]. [cit. 2020-09-14]. Dostupnй z: https://www.matrixtsl.com/wiki/index.php?title=Main_Page.

GRYTSIV, Maksym. Hardvйrovй a softvйrovй vybavenie riadiaceho systйmu servisnйho robota: Košice, 2020. Diplomovб prбca. Technickб Univerzita v Košiciach. Vedъci prбce Doc. Ing. Marek Sukop PhD.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-09-30

Як цитувати

Grytsiv, M., Sukop, M., & Ferenčнk P. (2020). Моделювання траєкторії мобільного робота на платформі Flowcode. Технічні науки та технології, (3(21), 198–202. https://doi.org/10.25140/2411-5363-2020-3(21)-198-202

Номер

Розділ

ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП’ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ