ФОРТИФІКАЦІЯ ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА ІННОВАЦІЙНИМИ ІНГРЕДІЄНТАМИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
DOI:
https://doi.org/10.25140/2411-5363-2021-1(23)-135-144Ключові слова:
хліб пшеничний; фортифікація; інноваційний компонент, порошок броколі та цвітної капусти; цедра лимонаАнотація
У роботі представлена інноваційна розробка – хліб пшеничний, фортифікований сухою овочевою сировиною – порошком цвітної капусти (8 %), порошком броколі (6 %) та лимонної цедри. Фортифікація хліба інноваційними компонентами рослинного походження є одним зі шляхів підвищення харчової цінності хліба різних сортів. Обґрунтовано вибір фортифікаційного компонента, досліджено шляхи його додавання, визначені фізико-хімічні показники готової продукції та напівфабрикатів. Розраховано харчову та енергетичну цінність збагачених продуктів.
Посилання
Буяльська Н. П., Гуменюк О. Л., Денисова Н. М., Челябієва В. М. Підвищення харчової цінності хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів : монографія. Чернігів : ЧНТУ, 2020. 122 с.
Можливості підвищення харчової цінності і якості хлібобулочних виробів з використанням вітамінних препаратів та мінеральних добавок. URL: https://uchebnik-online.net/book/858-yakist-ibezpechnist-zernoboroshnyanix-produktiv-navchalnij-posibnik-siroxman-iv-lozova-tm/22-19-vplivzhirovix-kompozicij-ta-emulgatoriv-na-polipshennya-spozhivnix-vlastivostej-xliba.html.
Гончар Ю., Пукай В. Проблеми створення і виробництва функціональних продуктів. Вісник студентського наукового товариства «ВАТРА» Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. 2018. Вип. 50. С. 44-46.
Beth Israel Deaconess Medical Center / Natural compound found in broccoli reawakens the function of potent tumor suppressor: Finding offers potential novel approach to cancer treatment and prevention // ScienceDaily. ScienceDaily, 16 May 2019. URL: www.sciencedaily.com/releases/ 2019/05/190516142913.htm.
Овощи как продукт функционального назначения / Бунин М. С. и др. Мичуринск : МичГАУ, 2007. 80 с.
Голубкина Н. А., Сирота С. М. Биологически-активные соединения овощей. ГНУ Всеросийский научно-исследовательский институт селекции и семеноводства овощных культур Российской академии сельскохозяйственных наук. Москва : ВНИИССОК, 2010. С. 133-136.
Перфилова О. В., Хитзман В., Неуймин Д. С. Возможность использования биопорошков томата, брокколи и топинамбура в технологии пшеничного хлеба. Инновационные пищевые технологии в области хранения и переработки сельскохозяйственного сырья: фундаментальные и прикладные аспекты. Воронеж, 2016. С. 108-111.
Лихацький В. І., Чередниченко В. М. Господарсько-біологічна оцінка сортів і гібридів капусти цвітної в Правобережному Лісостепу України. Овочівництво і баштанництво. 2007. Вип. 53. С. 407-420.
Тараканова Г. И., Мухина В. Д. Овощеводство. Москва : Колос, 2003. 472 с.
Матвеева. Н. А., Худошина А. В. Обработка лимонов для использования в производстве лимонного напитка. Процессы и аппараты пищевых производств. 2013. № 4. URL: https://openbooks.itmo.ru.
Дробот В. И. Использование нетрадиционного сырья в хлебопекарной промышленности. Киев : Урожай, 1988. 152 с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.