Методи та алгоритми підвищення ефективності проектування інтерактивних інтерфейсів

Автор(и)

  • Антон Костюк Національний університет «Чернігівська політехніка», Україна

DOI:

https://doi.org/10.25140/2411-5363-2023-3(33)-121-129

Ключові слова:

інтерфейси, проектування, традиційний метод аналізу зв’язків, вдосконалений метод аналізу зв'зків

Анотація

В статті розглядаються сучасні методи підвищення ефективності проектування інтерактивних інтерфейсів, продемонстровано використання покращеного методу аналізу зв’язків для проектування сучасних інтерфейсів завдяки новітнім технологіям.
Стаття присвячена проблемі проектування сучасних інтерактивних інтерфейсів. З високим зростанням використання програмних додатків та веб-сервісів, які вимагають зручних та легко зрозумілих інтерфейсів, важливість оптимального проектування стає критичною. У статті розглядаються різні підходи до покращення якості інтерактивних інтерфейсів. Перш за все, досліджуються методи визначення потреб користувачів та їхніх очікувань, такі як проведення спостережень. Опрацьовано питання ергономіки та юзабіліті використовуваних методів. Окрема увага приділена можливостям покращеного методу аналізу посилань. Також велику увагу приділяється алгоритмам і методам, які спрощують процес розробки інтерактивних інтерфейсів, зокрема використанню патернів проектування та фреймворків. Досліджуються методи автоматизованої верифікації інтерфейсів для виявлення можливих проблем та помилок ще на ранніх етапах розробки.
Загалом, стаття надає комплексний огляд методів та алгоритмів, що сприяють підвищенню ефективності проектування інтерактивних інтерфейсів, та акцентує на важливості врахування потреб та зручності користувачів у процесі розробки програмних продуктів.

Біографія автора

Антон Костюк, Національний університет «Чернігівська політехніка»

аспірант

Посилання

Kuang, C. (2020). User Friendly: How the Hidden Rules of Design Are Changing the Way We Live, Work, and Play. New York: MCD.

Wathan, A., Schoger, S. (2018). Refactoring UI.

Unger, R., Chandler, C. (2011). A Project Guide to UX Design: For User Experience Designers in the Field or in the Making. New Riders Pub.

Walter, A. (2012). Emotional web design. New York: A Book Apart.

Wroblewski, L. (2011). Mobile First. New York: A Book Apart.

Cooper, A. (2009). The mental hospital is in the hands of the patients.

Krug, S. (2017). Don’t Make Me Think. New Riders.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-10-10

Як цитувати

Костюк, А. (2023). Методи та алгоритми підвищення ефективності проектування інтерактивних інтерфейсів. Технічні науки та технології, (3 (33), 121–129. https://doi.org/10.25140/2411-5363-2023-3(33)-121-129

Номер

Розділ

ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП’ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ