ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ПИТНОГО МОЛОКА, ЯКЕ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГОВЕЛЬНІЙ МЕРЕЖІ М. ЧЕРНІГОВА

Автор(и)

  • Т. М. Денисенко Чернігівський національний технологічний університет, Ukraine

Ключові слова:

молоко, якість, білки, жири, лактоза, виробники, натуральний продукт, фальсифікація, густина, кислотність, маркування, товарознавча оцінка, автентичність

Анотація

Охарактеризовано основні показники якості молока питного: колір, смак, запах, консистенція, густина, масова частка  жиру,  кислотність,  а  також  показники  чесності  виробників - наявність  аміаку  і  соди.  Наведено  результати оцінювання якості молока питного вітчизняних  товаровиробників  за  органолептичними  та  фізико-хімічними показниками.

Біографія автора

Т. М. Денисенко, Чернігівський національний технологічний університет

кандидат технічних наук

Посилання

Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови: ДСТУ2661:2010. – [Чинний від 2011-10-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2011. – 12 с.

Про молоко і молочні продукти: Закон України від 24.06.2004 №1840-ІV // Відомості Верховної Ради України. – 2004. – №47. – Ст. 513.

##submission.downloads##

Як цитувати

Денисенко, Т. М. (2016). ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ПИТНОГО МОЛОКА, ЯКЕ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГОВЕЛЬНІЙ МЕРЕЖІ М. ЧЕРНІГОВА. Технічні науки та технології, (1 (1). вилучено із http://tst.stu.cn.ua/article/view/64971

Номер

Розділ

ТЕХНОЛОГІЇ ДЕРЕВООБРОБНОЇ, ЛЕГКОЇ ТА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ