ЙОДОДЕФІЦИТ І РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ
Ключові слова:
йододефіцит, продукти харчування, йододефіцитні захворюванняАнотація
Виявлено, що з 300 обстежених мешканців м. Чернігова на йододефіцит у 80 % не вистачає йоду в організмі, з них у 6,5 % – гостра необхідність прийому йоду. Проведені дослідження харчових продуктів на вміст йоду дозволили розробити необхідні рекомендації щодо раціонального харчування з метою збалансування цього мікроелементу в організмі людини.Посилання
Рекомендації щодо запобігання та профілактики йододефіцитних захворювань [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.moz.gov.ua/ua/portal /pre_20120426_1.html.
Сухонина С. Ю. Йод и его значение в питании человека / С. Ю. Сухонина, Г. И. Бондарев, В. М. Позняковский// Вопросы питания. – 1995. – №3. – 12 с.
Химическая энциклопедия: в5 т. Т. 2. – М. : Советская энциклопедия, 1990. – 562 с.
За щитом щитовидки/ Г. А. Герасимов[и др.] // Не болей. – 2000. – Вып. 12. – С. 38–53.
Определение массовой доли йода в пищевых продуктах и сырье титриметрическим методом: методические указания МУК4.1.1106-02. – М. : Изд. МЗ РФ, 2002. – 16 с.
ТУУ23522451-004. Метод визначення йодид-іону у водорості спіруліні.
##submission.downloads##
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Чернігівський національний технологічний університет, 2015
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.