ЙОДОДЕФІЦИТ І РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Автор(и)

  • О. І. Сиза Чернігівський національний технологічний університет, Україна
  • О. М. Савченко Чернігівський національний технологічний університет, Україна
  • М. С. Коваленко Чернігівський національний технологічний університет, Україна
  • І. О. Тимкова Чернігівський національний технологічний університет, Україна

Ключові слова:

йододефіцит, продукти харчування, йододефіцитні захворювання

Анотація

Виявлено, що з 300 обстежених мешканців м. Чернігова на йододефіцит у 80 % не вистачає йоду в організмі, з них у 6,5 % – гостра необхідність прийому йоду. Проведені дослідження харчових продуктів на вміст йоду дозволили розробити необхідні рекомендації щодо раціонального харчування  з  метою  збалансування цього мікроелементу в організмі людини.

Біографії авторів

О. І. Сиза, Чернігівський національний технологічний університет

доктор технічних наук

О. М. Савченко, Чернігівський національний технологічний університет

кандидат технічних наук

М. С. Коваленко, Чернігівський національний технологічний університет

студент

І. О. Тимкова, Чернігівський національний технологічний університет

студент

Посилання

Рекомендації щодо запобігання та профілактики йододефіцитних захворювань [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.moz.gov.ua/ua/portal /pre_20120426_1.html.

Сухонина С. Ю. Йод и его значение в питании человека / С. Ю. Сухонина, Г. И. Бондарев, В. М. Позняковский// Вопросы питания. – 1995. – №3. – 12 с.

Химическая энциклопедия: в5 т. Т. 2. – М. : Советская энциклопедия, 1990. – 562 с.

За щитом щитовидки/ Г. А. Герасимов[и др.] // Не болей. – 2000. – Вып. 12. – С. 38–53.

Определение массовой доли йода в пищевых продуктах и сырье титриметрическим методом: методические указания МУК4.1.1106-02. – М. : Изд. МЗ РФ, 2002. – 16 с.

ТУУ23522451-004. Метод визначення йодид-іону у водорості спіруліні.

##submission.downloads##

Як цитувати

Сиза, О. І., Савченко, О. М., Коваленко, М. С., & Тимкова, І. О. (2016). ЙОДОДЕФІЦИТ І РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ. Технічні науки та технології, (2 (2). вилучено із http://tst.stu.cn.ua/article/view/70707

Номер

Розділ

ТЕХНОЛОГІЇ ДЕРЕВООБРОБНОЇ, ЛЕГКОЇ ТА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ