ВПЛИВ МЕТОДІВ ЗБЕРІГАННЯ НА ЯКІСТЬ ЦИБУЛЕВИХ ОВОЧІВ

Автор(и)

  • Ірина Володимирівна Соломаха Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, 14027, Україна),
  • Альона Валентинівна Жабинська Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, 14027, Україна), Україна

Ключові слова:

цибулеві овочі, лежкість, скорочення кількісних і якісних втрат під час зберігання, парафін

Анотація

У роботі наведено результати досліджень по зберіганню цибулевих овочів у різних пакувальних матеріалах, при різних температурних режимах.

Біографії авторів

Ірина Володимирівна Соломаха, Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, 14027, Україна)

кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри товарознавства, експертизи, митної справи та торгівлі

Альона Валентинівна Жабинська, Чернігівський національний технологічний університет (вул. Шевченка, 95, м. Чернігів, 14027, Україна)

студентка магістратури кафедри товарознавства, експертизи, митної справи та торгівлі

Посилання

Гончаров О. М. Сорт – важливий елемент технології вирощування часнику [Електронний ресурс] / О.М. Гончаров. – Режим доступу : http://www.ovoch.com/files/59.pdf.

Гордієнко І. М. Якість і конкурентоспроможність сортів і гібридів цибулі ріпчастої [Електронний ресурс] / І. М. Гордієнко. – Режим доступу : http://www.ovoch.com/files/59.pdf.

Капустіна Л. І. Новий сорт озимого часнику [Електронний ресурс] / Л. І. Капустіна, Р. Г. Мельник, М. І. Губар. – Режим доступу : http://www.ovoch.com/files/60.pdf.

Біленька О. М. Вихідний матеріал в селекції цибулі ріпчастої на лежкість [Електронний ресурс] / О. М. Біленька. – Режим доступу : http://www.ovoch.com/publ.html http://www.ovoch.com/files/58.pdf.

Колтунов В. А. Якість і конкурентоспроможність сортів і гібридів цибулі ріпчастої [Електронний ресурс] / В. А. Колтунов, І. М. Гордієнко. – Режим доступу : http://www.ovoch.com/files/59.pdf.

Зберігання і переробка продукції рослинництва : навч. посіб. / Г. І. Подпрятов, Л. Ф. Скалецька, А. М. Сеньков, В. С. Хилевич. – К. : Мета, 2002. – 495 с.

Сич З. Д. Післязбиральні технології доробки овочів для логістики і маркетингу [Електронний ресурс] / З. Д. Сич, І. О. Федосій, Г. І. Подпрятов. – Режим доступу : http://www.agromage.com/stat_id.php?id=779.

Бондаренко Г. Вплив агротехнічних прийомів вирощування на лежкість цибулі [Електронний ресурс] / Г. Бондаренко, О. Вітанов, Ю. Зелендін. – Режим доступу : irbis-nbuv.gov.ua.

Иванова Т. Технология хранения плодов, ягод и овощей : учебное пособие / Т. Иванова, В. Житникова, Н. Левгерова. – Орел : ГТУ, 2009. – 203 с.

Жабинська А. В. Дослідження ринку цибулевих овочів та впливу методів зберігання на їх якість / А. В. Жабинська, І. В. Соломаха // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених: тези доповідей. – Чернігів : Черніг. нац. технол. ун-т, 2014. – С. 241–245.

Жабинська А. В. Дослідження ефективності вирощування ріпчастої цибулі на зелене перо в зимовий період / А. В. Жабинська, І. В. Соломаха // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених: тези доповідей. – Чернігів : Черніг. нац. технол. ун-т, 2015. – С. 222–224.

##submission.downloads##

Як цитувати

Соломаха, І. В., & Жабинська, А. В. (2017). ВПЛИВ МЕТОДІВ ЗБЕРІГАННЯ НА ЯКІСТЬ ЦИБУЛЕВИХ ОВОЧІВ. Технічні науки та технології, (2(4), 204–211. вилучено із http://tst.stu.cn.ua/article/view/89753

Номер

Розділ

ТЕХНОЛОГІЇ ДЕРЕВООБРОБНОЇ, ЛЕГКОЇ ТА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ